Werkwens

  • OVER ONS Nieuws 1
  • OVER ONS Nieuws 2

CDA wil breed akkoord over flexarbeid

Het CDA oppert een overleg met werkgevers- en werknemersorganisaties om met voorstellen te komen voor een goede inzet van flexwerkers. Volgens CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum komen plannen nu van verschillende kanten maar zijn deze te uiteenlopend om tot consensus te kunnen komen. Hij wil een breed akkoord over flexarbeid zoals dat ook in de jaren ’90 gesloten werd tussen werkgevers, vakbeweging en uitzendbranche.

FNV-plan
Het akkoord uit de jaren ’90 werd gesloten aan de keukentafel van FNV-bestuurder Lodewijk de Waal, maar Van Hijum ziet niks in het plan dat FNV nu voorstelt waarin bedrijven met flexmedewerkers meer WW-premie moeten betalen. “Dan wordt het duurder voor bedrijven om tijdelijke krachten in the huren en dan raken nog meer mensen werkloos,” aldus Van Hijum. Werkgeversorganisaties reageerden eveneens negatief op het FNV-plan.

Kabinet
Op zijn beurt overweegt het kabinet momenteel om meer mogelijkheden te bieden voor het langdurig aanstellen van werknemers met een tijdelijk contract. De Tweede Kamer twijfelt echter nog aan de werkbaarheid van dit plan.

 

Bron: HR Praktijk

Powered by Web Agency
 

Contact

WERK®
Eisenhowerlaan 128
2517 KM  Den Haag

Tel. 070 - 887 65 48
E-mailinfo@werkwens.nl