Werkwens

  • OVER ONS Nieuws 2
  • OVER ONS Nieuws 1

Gebruik e-factureren neemt sterk toe

E-factureren en geautomatiseerde factuurverwerking staan steeds meer in de belangstelling en worden in toenemende mate toegepast. Dit is één van de conclusies uit de Factuurmonitor, het onderzoek naar het gebruik en de adoptie van e-factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland.


Meer dan de helft van de facturen worden momenteel elektronisch verstuurd of ontvangen en de sterkste groei vindt plaats bij de zzp'ers, doorgaans de kleinste en jongste bedrijven in het mkb. De grootste groei in aantallen facturen vindt plaats bij de grote bedrijven. 

Factuurwijzer doet  onderzoek naar de status van e-factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland en publiceert de resultaten in de Factuurmonitor. De adoptie van e-factureren is sinds 2010 flink toegenomen in ons land, zo blijkt uit het onderzoek.              

Tegelijkertijd neemt het importeren van elektronische inkoopfacturen en het geautomatiseerd verwerken van inkoopfacturen een grote vlucht. Het feit dat bijna een kwart van de bedrijven facturen geavanceerd verwerkt, sterkt deze conclusie uit de Factuurmonitor.

De huidige verschillen ten opzichte van de Factuurmonitor 2010 bieden aanknopingspunten voor aanbevelingen om het gebruik van de e-factuur toe te passen en daarmee de adoptie te verhogen. De gebleken groei in fiscale kennis binnen bedrijven kan bovendien het bewustzijn richting de voordelen van e-factureren vergroten.

De voordelen om over te stappen op e-factureren zijn onder meer kostenbesparing voor de verzender, facturen eerder betaald krijgen en de klant helpen te besparen. In tegenstelling tot het algemene beeld ligt het succes van e-factureren nadrukkelijker bij de ontvangstzijde dan bij de verzendzijde.


Bron: Factuurwijzer

 

Powered by Web Agency
 

Contact

WERK®
Eisenhowerlaan 128
2517 KM  Den Haag

Tel. 070 - 887 65 48
E-mailinfo@werkwens.nl