Werkwens

  • OVER ONS Nieuws 1
  • OVER ONS Nieuws 2

Nederland in top 5 meest concurrerende economieën

Nederland behoort tot de vijf meest concurrerende economieën ter wereld. Ons land steeg in een jaar tijd van de zevende naar de vijfde plaats op de ranglijst van het World Economic Forum (WEF).

Het WEF neemt jaarlijks 144 economieën onder de loep op terreinen als infrastructuur, financiële markten, gezondheidszorg en innovatie. Nederland scoorde goed door een verbeterd innovatieklimaat, minder administratieve lasten, goed onderwijs en meer patenten. Met de vijfde plaats volgt Nederland achter koploper Zwitserland, Singapore, Finland en Zweden. Duitsland valt net als vorig jaar met een zesde plaats net buiten de top vijf. Logischerwijs presteren 'probleemlanden' als Spanje, Italië en Griekenland stukken minder met respectievelijk een 36ste, 42ste en 96ste plaats.

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) toont zich tevreden met de vijfde plaats voor Nederland: 'De stijging laat zien dat de topsectorenaanpak werkt. Ons land hoort thuis in de top vijf. Dat lukt alleen als we niet achterover gaan zitten. Andere landen komen op. We moeten doorgaan met het versterken van de economie en blijven investeren in innovatie.

Bron: Rijksoverheid / WEF

 

Powered by Web Agency
 

Contact

WERK®
Eisenhowerlaan 128
2517 KM  Den Haag

Tel. 070 - 887 65 48
E-mailinfo@werkwens.nl