Werkwens

  • OVER ONS Nieuws 1
  • OVER ONS Nieuws 2

Voorzichtig optimisme financiële arbeidsmarkt

Hoewel de vraag naar hoger opgeleide financieel specialisten in 2012 met negen procent kromp ten opzichte van 2011, trok deze in het vierde kwartaal wat aan. Dat blijkt uitgroei finance functie positie analyse door Yacht.

De analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt 2012’ meldt duidelijke signalen van een stabilisatie, en zelfs van voorzichtige groei. Volgens Yacht zijn de kaasschaaf bezuinigingen op de finance functie ‘uitgewerkt’ en vraagt de aanhoudende crisis om ‘extra maatregelen waarvoor financieel specialisten onmisbaar zijn’. De vraag naar zware financieel management posities steeg in het laatste kwartaal met 7 procent. Ook wordt nog steeds naar jong financieel talent gevraagd, en naar experts op gebied van audit en toezicht.

Crisis

‘Bij het begin van de crisis in 2009 zagen we een soortgelijk verschijnsel,’ aldus bestuurder Erik Kolthof. ‘De vraag naar financieel specialisten bleef nog geruime tijd op een hoog niveau omdat kosten en opbrengsten goed in kaart gebracht moesten worden én processen werden verbeterd. Hierdoor konden beter onderbouwde maatregelen worden genomen. Toen dit op orde was, werd finance, als staffunctie, zelf een kostenpost waarop bezuinigd kon worden. Door de aanhoudende economische crisis is dit ook volop aan de orde geweest. Met name op financieel-administratieve functies zoals administrateurs is sterk bezuinigd en natuurlijk verloop is zoveel mogelijk intern opgelost. Deze kaasschaafmethode om de kosten van de finance functie terug te brengen is bij veel organisaties uitgeput, waardoor de vraag naar goede administrateurs weer is opgeveerd.’

Bron: Yacht

 

Powered by Web Agency
 

Contact

WERK®
Eisenhowerlaan 128
2517 KM  Den Haag

Tel. 070 - 887 65 48
E-mailinfo@werkwens.nl